... Astu mukaan seikkailulle elämän viidakkoon...

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

alkoholi suomalaisessa kulttuurissa

Kun suomalaiset juovat alkoholia, tavoitteena on usein humalanhakuisuus. Tämä nähdään kulttuurissamme normaalina ja se on yleisesti hyväksyttävää. Suomalaisten juomiskulttuurin ominaispiirteisiin kuuluu muun muassa se, että alkoholin käytön yhdistäminen lounastamiseen tai arkipäiväiseen illastamiseen on edelleen harvinaista.

Mikä sitten on syynä näihin juomatottumuksiimme: onko se esim. kansamme ominaispiirteen "ujouden" ja "sisäänpäinsuuntautuneisuuden" eliminoiminen tai vaikka tapa irrotella ja nollata aivot? Miksemme osaa juoda sivistyneesti viiniä eteläeurooppalaiseen tapaan vaan aina täytyy tyhjentää koko pullo pari lasillisen juonnin sijaan.

Mitkä ovat omat juomatottumuksenne vai sanotteko kokonaan ei alkoholille?

(www.paihdelinkki.fi)

2 kommenttia:

  1. Maun vuoksi...

    Itse nautin alkoholia nykyään melko vähän. Omaan elämään esim sauna olut/siideri ei kuulu vaikka se on suomalaisessa yhteiskunnassa melko yleistä ja hyväksyttävää. Nautin alkoholia yleensä ystävien kanssa joidenkin juhlien yhteydessa. Harvemmin tulee lähdettyä vaan yhdelle tai muuten vaan viihteelle.

    Näilläkin kerroilla kun juhlitaan jotain niin juoman määrä on itsellä melko kontroloitua. Seuraan tuntemuksiani omasta humalatilastani ja tiedän koska on pidettävä taukoa. En siis juo humalahakuisesti enkä koe painetta siitä jos muut nauttivat alkoholia ja itse en. Tässä toisinaan itselle herää kysymys miksi sitä sitten juo kun voisi olla juomattakin... Itselle se on ehkä se maku ja se lisääntyvä rentous. Maistelu on mukavaa :)

    VastaaPoista
  2. Itse olen monta kertaa miettinyt seuraavana päivänä miksi edellisenä iltana piti juoda alkoholia, vaikka hauskaa olisi ollut varmasti ilmankin :)

    Lähden nykyään ihan mielelläni esimerkiksi opiskelijabileisiin "kuskiksi", koska niissä on yleensä tosi hyvä meininki eikä fiiliksen luomiseen tarvita alkoholia :)Joskus on kuitenkin mukava rentoutua parin siiderin tai viinilasillisen äärellä ja jättää auto kotiin. En kuitenkaan vedä ikinä mitään hirveitä övereitä, niissä ei mielestäni ole mitään mukavaa.

    Joskus tosin kuitenkin ajattelee, että miksi pitää juoda se yksi siideri kun ilta luultavasti olisi ihan samanlainen ilman sitä yhtäkin :)

    VastaaPoista