... Astu mukaan seikkailulle elämän viidakkoon...

lauantai 16. lokakuuta 2010

Pelko

Pelkoa on monen laista, mutta jokainen pelkää jotakin. Toiset enemmän toiset vähemmän. Pelko voi olla elämää hallitsevaa ja häiritsevää, toisaalta se vain toisinaan saa sinut katsomaan taaksesi tai olemaan muuten vaan varuillaan... Mitä sinä pelkäät ja hallitseeko pelko sinun elämääsi?

3 kommenttia:

  1. Mä pelkään hissejä ihan tosi tosi paljon, kävelen aina kun se on mahdollista! Oltii pari vuotta sitten ulkomailla viikon matkalla, ja hotellihuoneemme oli 7 kerroksessa, ja joka päivä kävelin monta kertaa ne pitkät rappuset!! Välillä toi pelko vähän häiritsee, just jos joku kaveri asuu jossai tosi ylhääl tai jos ei oo rappusii, et pelkkä hissi. Aika hyvi oon kuitenki tottunu siihe, ja kaikki kaveritki tietää jo et mä kävelen aina rappuset :D Mut positiivisesti ajateltuna, siitä saa hyötyliikuntaa :)

    VastaaPoista
  2. Oletko koskaan punninut mahdollisuutta sille, että pelko jota koet hissejä kohtaan olisikin klaustrofobista eli ahtaiden/suljettujen tilojen tai hallinnan menettämisen pelkoa. Pelot ovat toisinaan seurausta jostain koetusta tapahtumasta joka on koettu traumaatisena. Jotta pelko voidaan voittaa on meidän ymmärrettävä sen syvällisempi merkitys. Mutta kuten sanoit raput eivät ole huonovaihtoehto kunnon kannalta :)

    VastaaPoista
  3. Täytyy sanoa että aika harvoin tulee mitään pelättyä, mutta kun olin tuossa taannoin keuhkokuumeessa pelkäsin pitkästä aikaa ihan tosissani. En tiedä pelkäsinkö kuolemaa vai sitä, että en saisi henkeä. Kuitenkin valvoin noin kaksi viikkoa putkeen ja olin sen jälkeen kuukauden ihan pihalla. Se pisti elämän arvot ihan uusiksi.
    Yleensä pelkään kontrollin menettämistä, mutta yritän kovasti päästä siitä eroon.

    VastaaPoista