... Astu mukaan seikkailulle elämän viidakkoon...

tiistai 5. lokakuuta 2010

SYYSMASENNUS !

Tähän vuodenaikaan monella luultavasti ilmenee samoja oireita: aina vain väsyttää, ärsyttää, olo on apaattinen, näläntunne on jatkuva eikä uloskaan jatkaisi lähteä syksyisen, masentavan sään takia. Itse kyllä huomaan näitä piirteitä itsessäni joka syksy.

Olen miettinyt, miten ehkäistä tällaisia oireita. Äiti ainakin jatkuvasti kehottaa syömään vitamiineja auringonvalon puutteen takia ja liikunnankin pitäisi ehkäistä näitä joka syksyisiä oireita. Näiden tekijöiden lisäksi olen miettinyt ongelmaan ratkaisuksi kirkasvalolampun ostoa. Tutkitusti sen pitäisi piristää mielialaa, koska kirkasvalo pääsee silmän verkkokalvon kautta vaikuttamaan käpylisäkkeen toimintaan. Käpylisäke erittää unihormonia, jonka tuotanto vähenee kirkkaan valon vaikutuksesta. (www.plaza.fi/ellit, liikunta ja terveys). Itselläni on ainakin suuria vaikeuksia kammeta itseni aikaisina aamuina ylös.

Onko muilla lukijoilla kokemusta edes pienimuotoisesta kaamosmasennuksesta? Kaikilla kun ei kuitenkaan tällaisia oireita ilmene. Tai onko kellään kokemusta kirkasvalolampun vaikutuksesta? Itse olen ainakin perin kyllästynyt tähän joka vuotiseen ongelmaan ja nyt kaipaisin jotain toimivaa ratkaisua. Vaikka kirkasvalolamput ovat hieman hintavia (lähtöhinta melkein sadan euron paikkeilla), ovat ne kuitenkin käyttöiältään kestäviä, joten rahoilleen pitäisi saada kunnon vastineen.

Luulen kyllä, että tänä syksynä oma tieni vie lamppukauppaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti