... Astu mukaan seikkailulle elämän viidakkoon...

maanantai 18. lokakuuta 2010

Päihteistä vielä...

Alkoholin lisäksi ongelmia tuottavat myös muut päihteet. Suomen huumetilanne muuttui huomattavasti 1990-luvulla ja esimerkiksi kannabiksen käyttö kaksinkertaistui. Päihteiden käyttö alkaa yleensä alkoholin ja tupakan kanssa ja porttiteorian mukaisesti yleensä edetään pilvestä vahvempiin huumeisiin. Mikä siinä sitten on miksi jotkut, ihan hyvienkin perheiden lapset, päätyvät kokeilemaan huumeita? Mitäs tunteita herättää huumeet ja niiden käyttö? Onko lähipiirissänne ollut huumeidenkäyttöä?

(www.paihdelinkki.fi)

2 kommenttia:

  1. Musta jotenkin tuntuu, että ysikytluvulla oli aika iso buumi huumeet, mutta nyt koko homma on jonkun verran vähentynyt. Eikä kukaan todellakaan tule kaupungilla kysymään että haluatko kokeilla huumeita, niin kuin ysikytluvun valistuksissa peloteltiin :D

    VastaaPoista
  2. 1. Porttiteoria kusee (tiedät sen itsekkin)
    2. Päihdelinkin satuja voi verrata uskoa ja urheilua-sivun hömppään (jos roskiksesta löytyy karkkipapereita, lapsesi todennäköisesti käyttää kannabista)
    3. "Huumeet" ovat olleet olennainen osa ihmisen kehitystä jo tuhansia vuosia. Psykedeeleillä on tutkimusten mukaan ollut suuri rooli ihmisen mielen kehittymisessä. Päihdyttäviä aineita onkin käytetty lääkkeinä eri sairauksiin ja rituaaleihin monissa kulttuureissa kauan, ennenkuin apteekkarit ja hamppilääkärit alkoivat tunkea ihmisten suihin tabuja joka vaivaan. Joten olenkin sitä mieltä että kaikki "huumeet" (paitsi synteettiset) pitäisi vähintäänkin dekriminalisoida, jottei ville itälä-mulkut levittäisi pelkoa ihmisille HUUmeista, vaikkakin nämä kyseiset asiat saattaisivat olla paljon oivempia vaihtoehtoja kuin perinteiset reseptilääkkeet joita lekureilta saa yllättävän helposti. Ja rikkaat hemmotellut penskat käyttää huumeita siksi, koska niillä on varaa niihin. Perus avautuminen, en tiedä miksi edes vaivaudun.. 420!

    VastaaPoista